Øhavscenteret

Et besøg på Øhavscenteret er altid spændende. Vores akvarium er åbent fra først i april måned og frem til slutningen af Sommerferien. Akvariet er det største saltvands-akvarium på hele Sydfyn, og fiskerne fra Faaborg Amatørfiskerforening står for at drive og passe akvariet, og for at fylde det op med alt det spændende liv,der findes lige ud for havnekajen.

Når man besøger centeret, kan man se nærmere på akvariets liv, og man kan få sig en snak med de lokale fiskere om alt, hvad der er værd at vide om havet og fiskeri.

Hvis vejret tillader det, vil det også være muligt at gå på opdagelse på flydebroen, hvor man kan fange krabber og småfisk med krabbestænger og fiskenet.

Der er borde/bænkesæt hvor man kan spise sin madpakke med den bedste havudsigt, når man kigger indenfor hos fiskerne.

Centerets åbningstider

I skolernes sommerferie er her åbent dagligt fra kl. 13-16
Ydermere vil der blive åbent på de dage i foråret, forsommeren og efteråret, hvor der er medlemmer på centeret

Børn er gratis

Voksne over 18 år:  20 kr. 

Betaling skal ske kontakt eller med MobilePay

 

Øhavscenteret er drevet af Faaborg amatørfiskerforeningen. Medlemmerne ligger kæmpe arbejde i at drive centeret. Der bliver hvert år lavet en masse aktiviteter i lokalområdet og på centeret. 

Centeret er en Blåflag station, hvilket betyder, at vi har forpligtet os til at værne om vores miljø, hvilket vi gør med glæde, da det er med til at bevare fiskenes levesteder og levevilkår.  

Centeret er gået ind i et samarbejde om at bygge en ny kulturhavn. Centret vil stå for den del, der kommer til at være jollehavnen. 

Centeret er et formidlings og videnscenter. Vi vil gerne give vores viden om havet og hele kulturen omkring havet og fiskeri videre til børn og voksne. 

Dette gør, at vi har et samarbejde med dagplejemødre, børnehaver og skoler, således at børnene kan komme her, og lære om havets dyr. 

Vi tager årligt ud til Sundsøen sammen med Faaborg Gymnasium for at dokumentere, hvordan fiskebestanden har det. 

Close Menu